Frequently Asked Questions

Indien je jouw vraag hier niet in terug kunt vinden.
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zijn de producten van Ocare Pharma ook te koop in de apotheek?

Wij zijn volop bezig met het uitbouwen van een netwerk van  partnerapotheken. Je vindt naam, adres en contactgegevens van de apotheken die het volledige Ocare Pharma gamma op voorraad hebben op onze webpagina 'verkooppunten'. Ondertussen zijn dat een 190-tal apotheken in Vlaanderen.

Daarnaast kan je de producten van Ocare Pharma online aankopen via onze webshop. Ze worden dan snel en discreet geleverd via Bpost.


Is mijn levering gratis?

Leveringen vanaf 50 euro zijn gratis. Ocare Pharma neemt dan de leveringskosten volledig voor zijn rekening.

Voor bestellingen onder de 50 euro kunnen we helaas geen gratis levering aanbieden. De verzendkosten worden dan berekend in de checkout op basis van het land naar waar de producten moeten worden verzonden.

Hoe snel heb ik mijn bestelling in huis?

Wij streven ernaar je bestelling binnen de 2 tot 3 werkdagen bij jou te hebben.

Kan ik retourneren?

Wil je je bestelling graag retourneren? Stuur dan een mail naar info@ocarepharma.com.
Je hebt hiervoor tot 14 dagen na aankoop tijd voor.

Vragen? Twijfel niet en stuur een mail naar info@ocarepharma.com

Worden de producten getest op dieren?

Neen, de producten zijn niet getest op dieren. Zij zijn met bijzondere zorg samengesteld.

Zijn de verpakkingen duurzaam?

Ocare pharma besteedt ook volop aandacht aan doordachte verpakkingen, die bijzonder handig en hygiënisch in gebruik zijn. Zuinig doseren gaat moeiteloos. Door het beperkte contact met de omgevingslucht behouden de producten langer hun volledige werking. Zij zijn speciaal gekozen voor onze populatie van gebruikers. Alle verpakkingen bestaan uit volledig recycleerbaar materiaal.

Hoe moeten de producten worden bewaard?

Onze producten moeten op een droge plaats, bij kamertemperatuur (< 25°C) en in de originele verpakking worden bewaard.

Zijn de producten veilig?

Onze producten zijn samengesteld door een team van experten en gefabriceerd in België volgens de hoogste standaarden. Al onze producten zijn goedgekeurd voor verkoop in de Europese Unie.

Zijn de producten van Ocare Pharma ook geschikt voor mannen?

Absoluut! Onze producten kunnen zowel door dames als heren worden gebruikt. Door de speciale samenstellingen zitten er geen specifieke parfums in.

Welke studies zijn er gebeurd met jullie producten?

De meeste van onze producten zijn getest in een klinische studie (clintrials.gov), goedgekeurd door het ethisch comité, (C Care, R Care en I Care), telkens bij deze specifieke patiëntenpopulatie (chemotherapie, radiotherapie en immunotherapie). Dit telkens op een uitgebreide studiepopulatie in een groot Belgisch oncologisch centrum. Deze resultaten zullen nog worden gepubliceerd in internationale literatuur. Na publicatie kunnen ze opgevraagd worden via de contactpagina.

Onze producten zijn zo geformuleerd dat ze voldoen aan de internationale richtlijnen voor oncologische verzorging en zijn uitgebreid getest bij patiënten met kanker.

Ocare Pharma is hierin uniek: "specifiek op maat gemaakte huidverzorging voor kankerpatiënten"

Kan ik stalen aanvragen om de producten te proberen?

Uiteraard kan dit! Van de meeste producten hebben we stalen en we kunnen dit naar jou opsturen. Enkel de verzendingskost vragen we je om te betalen. Deze kost krijg je terugbetaald indien je nadien een bestelling doet op onze website.

Je stuurt hiervoor een mail naar info@ocarepharma.com of je klikt op de "aanvraag staal" knop in onze webshop bij het product dat je wenst te testen.


Zijn de producten van Ocare Pharma terugbetaalbaar via mijn hospitalisatie verzekering?

Sommige hospitalisatieverzekeringen betalen bij ernstige ziekte, zoals kanker, ook extra kosten terug, zoals producten die nodig zijn om de ziekte te behandelen. De producten van Ocare Pharma zijn specifiek ontwikkeld om nevenwerkingen van kankerbehandeling op de huid/haren te behandelen. Om deze reden loont het zeker de moeite om je bij jouw hospitalisatieverzekering te informeren. Hou dus in elk geval de officiële factuur bij die je van ons per e-mail ontvangt. Die zal je hen moeten voorleggen.