Tips en adviezen

In deze adviespagina kun je tips vinden om je huid en haar maximaal te verzorgen tijdens chemotherapie. Bij Ocare Pharma geven wij enkel adviezen mee waarvoor er wetenschappelijke richtlijnen bestaan. Natuurlijk zijn er steeds speciale omstandigheden waardoor de tips minder nuttig kunnen zijn. Het is dus van belang om je medisch advies op te volgen.

Haarproblemen bij kankertherapie

Haarproblemen zijn een veelvoorkomende bijwerking van chemotherapie en hormonale therapie bij patiënten met kanker. In dit artikel bespreken we wat haarverlies precies inhoudt, hoe vaak het voorkomt en wat voor invloed het heeft op patiënten.

Lees meer

Huidverzorging bij immunotherapie

Immunotherapie is een vorm van kankerbehandeling die het immuunsysteem van het lichaam gebruikt om kankercellen aan te vallen. Het kan echter ook bijwerkingen veroorzaken, waaronder huidproblemen. In deze webpagina bespreken we welke huidproblemen kunnen optreden bij immunotherapie, hoe vaak ze voorkomen en wat de gevolgen kunnen zijn.

Lees meer

Wat is het hand voet syndroom?

Het hand-voetsyndroom (HVS) is een bijwerking van sommige vormen van kankertherapie, zoals chemotherapie en gerichte therapie. Het wordt gekenmerkt door roodheid, zwelling, pijn, branderigheid en soms kloven en/of blaarvorming op de handpalmen en voetzolen. Het kan de kwaliteit van leven van patiënten aanzienlijk verminderen en kan leiden tot onderbrekingen of dosisvermindering van de behandeling.

Lees meer

Advies over huidproblemen bij kankertherapie

Systeemtherapie is een behandeling die wordt gebruikt om kanker te bestrijden. Het omvat chemotherapie, hormoontherapie, immunotherapie en doelgerichte therapie. Een van de bijwerkingen van deze behandelingen is het ontwikkelen van huidproblemen. Deze bijwerking kan van invloed zijn op de huid van het hele lichaam, maar is vaak het meest zichtbaar op het gezicht, de handen, de voeten en de nagels. De huid kan droog, gevoelig en ontstoken worden. Dit kan leiden tot blaren, jeuk en pijnlijke plekken.

Lees meer